Intentieverklaring tot fusie van Armada en Obbicht

Om het door de leden verstrekte mandaat tot fusie te formaliseren en de voorbereidingen daartoe kracht bij te zetten, hebben vv Armada en rkvv Obbicht een gezamenlijke intentieverklaring opgesteld die onlangs is ondertekend door de leden van beide Dagelijkse Besturen.

Een digitale versie van de ondertekende intentieverklaring is naar de Gemeente Sittard-Geleen gestuurd ter bevestiging van ons standpunt over samenwerking/fusie en onze voorkeur voor de locatie van een sportcomplex.

Wij willen onderstrepen dat onze voorkeur voor een sportcomplex tussen Grevenbicht en Obbicht een zeer bewuste keuze is omdat deze meerdere belangen dient dan enkel die van onze voetbalverenigingen:
- Het draagvlak zal groter zijn, zoals reeds geconcludeerd uit een extern onderzoek.
- We moeten maximaal mogelijk willen voorkomen dat de leefbaarheid in een woonkern op termijn afneemt waardoor deze op lange termijn voor beide woonkernen onder druk komt te staan. Daarom zijn we overtuigd dat een centraal gelegen onderwijs- en sportvoorziening juist ook op lange termijn bijdraagt aan de leefbaarheid in beide kernen Grevenbicht en Obbicht, en dat is in het belang van alle inwoners en verenigingen.

Met vriendelijke groet,
besturen vv Armada en rkvv Obbicht