RKVV Obbicht - Voetballer

Van de redactie...

Van de redactie...

Zondag 11 Oktober 2015, een stralende herfstdag op sportpark de Baendj. Alhoewel alle drie de Obbichtse teams thuis speelden, was er maar een hoogtepunt op deze zondag. Agnes Cox, moeder van de club, stond weer op haar oude vertrouwde plekje achter de bar. Geen aangebrande tosti's, slecht getapte biertjes en onaantrekkelijk barpersoneel meer. Eindelijk iemand die het geheime ingrediënt aan de ' icetea Agnes' toevoegt en iemand die Jan in toom houdt. Gelukkig weer die stralende vakvrouw die de lakens, en de tenues, uitdeelt. Welkom terug op de club 'Nesje' en veel sterkte met het resterend herstel.

Maar goed, de (6punten-)wedstrijd. De trainingsstaf was deze week maar op halve kracht aangezien Ramon Kentgens, de man die deze week nog veelvuldig in het nieuws verscheen, vertoefde aan de Afrikaanse Westkust. Het was dus alle Hens aan dek met Guus. Na een goede introductie van Dominique Savelkoul verschenen de mannen aan de aftrap. In tegenstelling tot vorige week begonnen de Spartanen fel en alert aan de wedstrijd en binnen 5 minuten kopte Youp Limpens een corner binnen. RKVV Obbicht 2 probeerde door te pakken en snel op zoek te gaan naar de 2-0, maar zoals afgelopen weken al vaker het probleem was, beloonden ze zichzelf niet. Tal van kansen dienden zich aan, maar het netje bolde niet. Na een goede eerste 20 minuten sloop deze slordigheid in het gehele spel van Obbichtse kant en kreeg Limbricht meer grip op t spel. Zoals vertrouwd leidde Theo de Bok de wedstrijd, maar zijn leiding botste met een aantal karakters in het Limbrichtse elftal. Verbaal werden een aantal sterke uitspraken gedaan richting de scheidsrechter, maar Theo was hier niet van onder de indruk. Zoals bekend houdt Theo de Bok niet van deze ongein en kun je beter je mond dicht houden. Een ongelukkig actie van Bas Vleugels op de keeper zorgde vlak voor rust voor een opstootje. Wederom beklaagde de Limbrichtenaren zicht uitbundig. De keeper kon helaas de wedstrijd niet hervatten en na de rust verscheen een andere doelman.
Guus Henssen startte de 2e helft met een tactische meesterzet door de grensrechter te wisselen. Raoul Frissen, vaste waarde bij Obbicht 3, nam het stokje over van Mitch Snijders. Helaas bleef kapitein Luc Geelen achter in de kleedkamer. Bas Vleugels nam de band over. Hierbij een eervolle vermelding voor Melle Leurs die in het begin van het seizoen zo ver had doorgedacht om Bas tot 2e kapitein te stemmen. Dit scheelde weer discussie. 
De start van de 2e helft bevatte hetzelfde spelbeeld als het einde van de eerste helft. Obbicht was op zoek naar de 2-0 en Limbricht behield hun frustratie jegens de Bok. De Limbrichtse frustratie resulteerde in een behoorlijk verbaal conflict tussen enkele spelers van Limbricht en de Bok. Vanaf dat moment ging het bekende 'zero-tolerance' beleid van de Bok in. Youp Limpens, tot dan toe enige doelpuntenmaker van de wedstrijd, kreeg een gigantische kans voor de voeten, maar faalde oog in oog met de keeper. 20 minuten voor tijd was een charge van de nummer 10 van Limbricht op de 'Italian Stallion' Mitch Snijders genoeg voor de scheidsrechter om een rode kaart, wat vrij uniek is voor de Bok, uit te delen en de wedstrijd stil te leggen. Goed diplomatiek gedrag van beide aanvoerders overtuigde de Bok om de wedstrijd te hervatten, 11 tegen 10. Na de hervatting wist Obbicht dit overtal slim te gebruiken en uiteindelijk bracht Jasper Klinkers de 2-0 op het scorebord. Hij wist te scoren uit een rebound van het schot van laatste man Brian Verboekend, deze week spelend op zwarte schoenen. Kapitein Bas Vleugels prikte vervolgens de 3-0, en tevens eindstand, binnen door attent te zijn bij een corner. 
Een beladen wedstrijd, maar de Spartanen hebben zich goed staande gehouden en het befaamde broodje frikadel van Agnes smaakte heerlijk. Zeker toen vernomen werd dat V.V Schaesberg 6 gelijk heeft gespeeld in Sanderbout. Dit maakt RKVV Obbicht 2 officieel koploper in 'Mannen Zondag reserve 6e klasse 11'. Vaste supporter Michael wist de pijn bij de tegenstander te verzachten door gezamenlijk een glaasje Schrobelaer met ze te drinken.
Een fijne zondag gewenst.

Archief