RKVV Obbicht - Voetballer

UNICEF LOOP 2016

UNICEF LOOP 2016

UNICEF LOOP 2016

Wanneer: donderdag 28 mei 2015
Waar: Sportcomplex “de Baendj”
Kasteelweg 1 Obbicht
tel. kantine: 046-4855925

De bedoeling van de UNICEF LOOP is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om kinderen over de hele wereld een (betere) toekomst te geven. De insteek daarbij is ‘kinderen voor kinderen’. 

Waarom?

UNICEF Geleen-Sittard geeft gedurende het hele jaar jeugdvoorlichting op basisscholen aan kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. We vertellen ze over kinderrechten. We willen ze bewust maken van het feit dat deze rechten hier in Nederland vaak heel vanzelfsprekend zijn, maar dat er ontzettend veel kinderen op de wereld zijn voor wie dat niet het geval is.
De Kinderen waar UNICEF het voor doet, zijn kinderen die niet zomaar naar een dokter kunnen gaan als ze ziek zijn en die niet zomaar water uit de kraan.

Om deze kinderen te helpen, kunnen kinderen iets doen, namelijk ‘lopen’! Kids for Kids.

Opzet

De opzet is om een leuke ochtend te organiseren voor de kinderen van de basisscholen Willibrordus en Pastoor Franckschool. De kinderen krijgen elk een startnummer en worden in twee groepen opgedeeld. Groep 1 bestaande uit 15 a 20 kinderen rennen ongeveer 15 minuten, waarbij elk kind van groep 2 een ander kind van groep 1 in de gaten moet houden. Oftewel elk kind mag zelf deelnemen en als jury spelen. Na de 1e 15 minuten, vindt er een pauze van +- 5 minuten plaats. Vervolgens rent groep 2 en mogen de kinderen van groep 1 de rennende kinderen in de gaten houden.  Op die manier verdienen ze geld voor de kinderen op de wereld die het slecht hebben (kids for kids). 

Organisatie in handen van Unicef Sittard-Geleen e.o. www.unicef.nl/geleen-sittard

Sponsoren