25e Kerstwandeltocht

Zaterdag 20 en zondag 21 december 2014.

25e Kerstwandeltocht Obbicht
Het Wandelcomité van RKVV Obbicht organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 december haar 25e Kerstwandeltocht. Hiermee heeft het comité een belangrijke mijlpaal behaald. De jaarlijkse wandeltocht is een vast onderdeel van de vereniging en niet meer weg te denken uit het Obbichtse.

Bovendien bestaat de vereniging RKVV Obbicht momenteel 90 jaar en de jeugdafdeling 50 jaar. Kortom, drie jubilea van formaat, die in mei van dit jaar groots gevierd zijn op het sportpark.

Informatie over de Kerstwandeltocht
De startplaats is de kantine van de RKVV Obbicht aan de Kasteelweg, waar ruime parkeerplaats aanwezig is. Gestart kan worden van 8 tot 13 uur (21 km tot 12 uur).

De tocht voert de wandelaars door het landelijke gebied grenzend aan het Julianakanaal in de richting van Berg aan de Maas. De 7km zal zich hier afscheiden van de andere afstanden en de route vervolgen in de richting van het veerpont over de maas. Dit veerpont wordt veel gebruikt, echter de wandelaars laten deze links liggen om de route te vervolgen richting Nattenhoven. Na het verlaten van Nattenhoven gaat de route verdere richting het bronnengebied van de Kingbeek en volgt de wandeltocht deels de stroom van deze beek. De wandeltocht eindigt met een lus door het kasteelpark van Kasteel Obbicht.

De 14 & 21 km gaan via de Molenweg en de Louisegroeveweg richting Urmond. De wandeling komt langs een Standaardmolen uit 1803. De standaardmolen is het oudste type graanmolen welke we kennen. Vrij snel na de molen komt de pauzeplaats in zicht (waar de inwendige mens versterkt kan worden). Na de pauzeplaats maakt de 21km een lokale lus die onder andere door het Steinerbos zal voeren.

Na het vertrek op de pauzeplaats gaat de route van de 14 & 21 km over de brug naar Oud-Urmond. In de oude kern van Urmond zijn verschillende oude gebouwen te vinden waaronder diverse oude woonhuizen en een tweetal kerken (Rooms-Katholiek en Protestants). Na het verlaten van Oud-Urmond wordt de route verder gezet richting Berg aan de Maas. Hier zullen de 3 afstanden zich weer samenvoegen en de wandelaars gezamenlijk richting het eindpunt brengen.

Ook bij het eindpunt kan de inwendige mens weer versterkt worden en kunnen de wandelaars nog even napraten over de wandeling.

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze 25e wandeltocht. Onze vrijwilligers zullen voor u klaarstaan.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze per e-mail (mjhramaekers @ home . nl) of telefoon gesteld worden: 046-4515479 (19:00-21:00u). Meer informatie is ook te vinden op www.rkvvobbicht.nl onder het kopje wandelen.

Tot ziens op zaterdag 20 of zondag 21 december in Obbicht.